Чакайте Господа

Някога получавали ли сте глоба за превишена скорост, защото сте се опитвали бързо да стигнете някъде?

Нека изследваме тази тема заедно в днешното посвещение:

„Но онези, които чакат ГОСПОДА, ще подновят силата си, ще се издигат като орли. Ще тичат и няма да отслабнат, ще ходят и няма да се уморят.”- Исая 40:31 (VBG)

Преди дните на електронното наблюдение, глобите за превишена скорост означаваха забавяне с допълнителни 30 минути до 1 час поради времето, необходимо на полицая да попълни нужните документи. За онези от нас, които са били жертва на този несправедлив акт от полицията, винаги изглежда, сякаш не бързат особено да ви освободят, за да стигнете навреме до крайната ви дестинация. В бързането си да стигнете някъде, пренебрегването ви на ограничението на скоростта не само ви струва пари и точки от шофьорската книжка, но ви кара да стигнете до целта си още по-късно. Превишаването на скоростта не винаги е най-бързият начин да стигнете до вашата дестинация. Понякога чакането ни отвежда там по-бързо.

Чакането не е често срещана характеристика сред предприемачите, особено тези, които изпитват ниво на финансов успех. На пазара има често срещана поговорка, че тъй като времето е пари, трябва да бързаме във всичко, което правим. Всъщност в Словото няма обещание за тези, които бързат.

Припряността и прибързаността пораждат липса на търпение и недоволство. Защо бързаш? Какво е толкова спешно? Какво ще се случи, ако нещата не се случат, когато вие искате? Много пъти бързаме да отидем някъде; омаяни от празните обещания на целта. Чакането е добродетел. Изчакването има ясни награди; то поражда търпение, доволство и сигурен характер.

Какво означава да чакаме Господа? Това означава да разпознаете вашите ограничения. То е да виждате разликата между вашето темпо и темпото на Бог, и да сте в съответствие с Божието темпо, независимо от обстоятелствата. Да чакаш Господа означава, да се предадеш напълно на Божията воля за живота си във всяка ситуация, която срещаш. То е непоклатимото посвещението да не компрометирате Божиите принципи, за да постигнете целите си. То е отказване от това да постигнете успех или да постигнете целите си на каквато и да е цена, а по-скоро да разчитате само на Бог за всичко, което постигате. То е продължаване и постоянстване под натиск и съпротива. То е спазване на ограничението на скоростта, въпреки че рискувате да закъснеете за срещата си.

Чакането на Господ не е лесно, защото докато чакате; сметките се трупат, времето тиктака, конкурентът набира преднина, прозорецът на възможностите изглежда се затваря и други като че ли ви изпреварват. Изглежда, че докато чакате губите почва. Това обаче е просто възприятие, а не реалност. Това е трик на врага да ви накара да избързате и да получите глоба за превишена скорост или да катастрофирате. Какво се случи последния път, когато бързахте? Постигнахте ли целите си? Получихте ли това, което искате? Вероятно не! Бързането винаги ни затруднява, но чакането има някои гарантирани награди.

Има четири предимства за чакането на Господ:

1. Вашата сила ще бъде подновена – Жизненоважно за успеха е бързо да се възстановявате. Чакането създава вътрешно обновяване на енергия и духовни добродетели, което ви дава сила.

2. Ще се издигнете като орли – за постигането на целите ви е необходима не само сила, но и способност да прелитате над препятствия и пречки. Чакането ви дава криле.

3. Ще тичате и няма да се уморявате – енергията е друг ключов елемент за успеха. Да, чакането ви дава този необходим елемент, за да се движите със съответната скорост, без да усещате умора.

4. Ще ходите и няма да отслабнете – яснотата е друг ключ към успеха. Способността да постоянствате, без да губите фокус, се придобива, докато чакате.

Разбира се, чакането не означава да не правите нищо, а по-скоро означава да растете. То не е бездействане, а по-скоро е активност в правилните неща. Изчакването е това да правите правилните неща, въпреки че може да не видите наградите веднага. Изчакването се фокусира върху вътрешните частни победи, които ще създадат сигурна основа за бъдещите публични победи. Често изглежда, че докато чакаме, всички останали се движат напред, а ние изоставаме. Просто продължете да чакате, защото след време действията ви ще дадат свръхестествени резултати, без почти никакви усилия от ваша страна. Вашето чакане ще произведе вътрешна сила, способност за полет и свръхестествена енергия с правилния фокус. Чакането е от ключово значение за успеха на всеки бизнес на Царството. Алтернативата е катастрофална и опасна. Така че, продължавайте напред, забавете и чакайте Господа.